Durf jij uit jouw comfortzone te stappen?

Het Finse woord ‘sisu’ gaat eigenlijk nog verder dan onze Nederlandse woorden ‘veerkracht’ en ‘weerbaarheid’. Het gaat inderdaad om doorzetten, zelfs of misschien wel juist in situaties waarin alle kansen tegen je gekeerd lijken. Anderen hebben het over ‘buiten je comfortzone’ gaan en in feite komt dat op hetzelfde neer. Sisu richt zich op de innerlijke kracht en moed die ervoor nodig is die stap daadwerkelijk te durven zetten!

 

 

Liike on lääke

Movement is medicine

Beweging als medicijn

Zou het misschien liggen aan al die ijsbaden die ze nemen? Of is het omdat iedereen wel gelukkig wordt van een sauna in de achtertuin? Hoe het ook zij, de cijfers liegen er niet om. Ook al kent het land veel donkere momenten (zoals bijvoorbeeld 1 zonuur per dag in december): 

“Finland werd dit jaar voor de zesde keer uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld. Wat doen die Finnen toch dat ze zo gelukkig zijn? Ze hebben een bijzondere levensfilosofie: ‘Sisu’. Dit is wat we ervan kunnen leren.” 

Lees verder op de website van KRO NCRV.

Van lezen tot een action mindset, hoe sisu jouw mentale veerkracht kan vergroten. “Sisu begint waar je vermeende kracht eindigt en is daarmee de sleutel tot jouw ongekende potentieel.” Lees verder op de website van Holistik en wie weet raak je wel geïnspireerd! Het boek is overigens ook als luisterboek te downloaden, dus dat betekent wandelen en leren tegelijkertijd!

Kom ook naar het bos en versterk jouw sisu!

"School is about finding happiness."

“School is about finding happiness” aldus een Finse lerares in de documentaire Where To Invade Next. Het onderwijs in Finland wordt al jaren geroemd om de vrije aanpak en de hoge resultaten die daarmee gepaard gaan. Zie hier een fragment van filmmaker Michael Moore.
Waarom zouden we ons alleen beperken tot school? 

We gaan toch ook met dat idee op vakantie? Dus hup, naar buiten met z’n allen! De vakantie is het perfecte moment voor ontspanning, verbinding en avontuur. En je kunt er nog wat van leren ook. 
Fijn extraatje, toch?