Activiteiten

Boeren Gym, sporten in de buitenlucht!

Wist je dat je met een stal uitmesten al gauw zo’n 200 calorieën verbrandt? En het slepen van een baal stro? 20 kilo! Veeg het erf aan met een hark van 4 kilo en je hup; gelijk alweer 80 calorieën verder. 

 

Laat die sportschool dus maar lekker zitten en kom eens sporten voor het goede doel! 

 

Met jouw inzet in de frisse buitenlucht word je niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger. Oude manegepaarden verlaten na een jarenlange carrière de manege vaak via de achterdeur..  Maar jij schenkt ze een welverdiend pensioen!  

Help ook Stichting ’t Olde Manegepeerd!

 

€€ vrijwillige donatie

Ambachtelijk lepelsnijden

Onder begeleiding van Semra leer je alle technieken om jouw eigen houten pollepel te snijden uit een mooi stuk berkenhout. Een geweldig proces om de lepel tevoorschijn te zien komen! In ruim 6 uur heb je de tijd om met jouw eigen set aan de slag te gaan, afhankelijk van het aantal deelnemers kan dit in het bos, in de buurt bij een mooie, monumentale boerderij óf in het heerlijk lichte en ruime atelier in Hengelo. In plaats van een standaard souvenir te kopen, maak jij jouw eigen duurzame herinnering aan een bijzondere vakantie!
Tijd: 11.00 – 17.30 (kan aangepast in overleg)

Vanaf € 95 ,- per persoon

Heileuver arrangementen

In de zomer kun je met groepen vanaf 10 personen bij de buren van Heileuver terecht voor rondleidingen en proeverijen. Maar ook buiten dit seizoen kun je gewoon terecht in de winkel met heerlijke lokale producten.

 

Wil je het helemaal goed geregeld hebben? Bestel dan een heerlijk arrangement bij je overnachting, we zetten het graag voor je klaar bij aankomst. Hoef je na die lange reis de deur niet meer uit!

 

Wellicht is het een fijne gedachte dat je met je aankoop de lokale ondernemer steunt. Dat smaakt toch nog veel lekkerder dan de kaas van de supermarkt!

Vanaf €18,50

Verzorgende crème maken met eerlijke bio-materialen

Bij Lotte van Krachtkruid leer je meer over de werking van kruiden en de verwerking ervan: thee, massageolie of crème. De crème in deze workshop maak je met eerlijke bio-materialen van eigen grond; kruidenolie, bijenwas en zonder kunstmatige toevoegingen. De crème is goed voor de huid en kun je zowel als handcrème gebruiken evenals bij irritaties. Met een etherische olie maak je de crème echt af. Indien het seizoen juist is, kun je de kruiden zelf plukken!

Vanaf €32,50

Mist er iets tussen deze activiteiten? Die van jou wellicht?